Professione enogastronomo I con Stylianos Koulouris

Link identifier archive #link-archive-thumb-soap-52478
Professione enogastronomo I con Stylianos Koulouris
Giovedi 14 dicembre dalle 14:00 alle 16:00 Stylianos Koulouris terrà un seminario (in inglese) dal titolo The food safety system in Europe. The role of the European Commission, EFSA and the member States.

Stylianos Koulouris is a Greek food technologist by training with postgraduate studies in Food Biotechnology. He worked for ten year in the food industry (food ingredients) and then for the Hellenic Food Authority as inspector (5 years), the European Food Safety Authority (EFSA) as a Scientific Cooperation Officer (9 years) and for the last 2 years he is working as a Legislative Officer in the Food Processing Technologies and Novel Foods Unit of the DG-SANTE in the European Commission. Mr. Koulouris has also extensive experience as a lecturer and in setting up training programs relevant to food safety both in Greece and in EU level.

Stylianos Koulouris è un tecnologo alimentare greco che si è formato con studi post-laurea in Biotecnologie Alimentari. Ha lavorato per dieci anni nell'industria alimentare successivamente per 5 anni come ispettore per l'Autorità Alimentare Ellenica, e per 9 anni presso l'Autorità Europea per la Sicurezza Alimentare (EFSA) come Funzionario per la Cooperazione Scientifica.
Negli ultimi 2 anni lavora come Funzionario Legislativo nell'Unità Tecnologie di Trasformazione Alimentare e Nuovi Alimenti della DG-SANTE presso la Commissione Europea. Il dott. Koulouris ha anche una vasta esperienza come docente e nella creazione di programmi di formazione relativi alla sicurezza alimentare sia in Grecia che a livello europeo.